לחמניות כשרות לפסח? אין כמו להכין בבית! בואו נוכיח לעצמנו שפסח זה לגמרי חג של אוכל. המרקם הייחודי של קמח מצה מספק לנו אפשרויות ללחמניות סופר פריכות, ומאוד מאוד טעימות.
כך נכין בבית לחמניות כשרות לפסח, מתכון של רחלי קרוט
המצרכים –
- 1 כוס מים
- ½ כוס שמן
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית סוכר
- 1 כוס קמח מצה
- 3 ביצים L (אפשר גם 4 ביצים M)
הוראות הכנה:
- נחמם את התנור ל-190 מעלות.
- נרתיח את המים בסיר בינוני, יחד עם השמן, המלח והסוכר.
- כשהסוכר נמס נכבה את האש, ונוסיף מיד קמח מצה ואבקת אפייה. נערבב היטב במשך 2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. נצנן את הבצק כ-15 דקות.
- נוסיף את הביצים בזו אחר זו, כל פעם ביצה אחת – ולערבב עד שהיא נטמעת.
- בידיים רטובות ניצור כדורים ונסדר בתבנית.
- נכניס לתנור ל-35 – 40 דקות עד להזהבה.
אופציה נוספת – המתכון של מיקי שמו:
המתכונים ללחמניות לפסח הם די דומים, עם שינויים קלים. במתכון של מיקי שמו, למשל, נוסף לקמח המצה עוד ¼ כוס של קמח תפו"א. השף טוען שהשילוב של הקמחים יוצר מרקם מיוחד. בנוסף, יש להוסיף ביצה אחת (סה"כ 4 ביצים L).
למתכון מומלץ נוסף של לחמניות כשרות לפסח לחצו כאן